Invincibilii

invincibilii.ro - ieşiţi din tipare

formular concursuri BDC - detalii mai jos

marți, 20 iulie 2010

Traducerea predicuţei

În cazul în care subtitrarea nu este vizibilă, vă oferim mai jos transcrierea traducerii.

Bună dimineaţa tuturor! 

Textul nostru din această dimineaţă se găseşte în Evanghelia după Matei, capitolul 20, versetul 26, care spune în felul următor: „Între voi să nu fie aşa. Ci oricare va vrea să fie mare între voi, să fie slujitorul vostru.” 

Datorită naturii noastre umane suntem înclinaţi să fim „mari” şi „primii”. Aceasta a adus căderea lui Lucifer: înălţarea de sine. Însă exemplul şi ţinta adevărată a vieţii este Isus, care ne-a chemat la slujire. Aceasta nu este o soartă de sclav. 

Un scriitor creştin notează: „Într-o viaţă consacrată slujirii altora omul ajunge în comuniune cu Hristos. Singura înălţare este înălţarea smereniei.” Isus, cu ocazia Cinei de Taină, a exemplificat smerenia spălând chiar şi picioarele celui care avea să-L vândă. El nu a venit pe pământ cu scopul ca să I se slujească, ci ca să ne fie un exemplu. 

Dacă vrem să urmăm exemplul Lui, nu trebuie să ne străduim să fim oameni importanţi şi în centrul atenţiei, ci să slujim binele altora. Nu este atât de important ceea ce spunem, ci mai degrabă cine suntem. Nu este important ca noi să fim fericiţi, ci să facem pe alţii fericiţi. Aceasta a fost ţinta vieţii lui Isus. Să ne ajute să urmăm exemplul Lui, până va veni după noi. 

Domnul să vă binecuvânteze pe toţi! 

Amin!

 

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online