Invincibilii

invincibilii.ro - ieşiţi din tipare

formular concursuri BDC - detalii mai jos

marți, 31 mai 2011

Titanii verbului - Thomas Chalmers (1)

Thomas Chalmers
1780-1847
"Cel mai de seamă predicator prezbiterian al vremii", cel ce "stă alături de Knox", "asemena lui Moody şi Spurgeon" sunt expresii folosite în descrierea renumitului predicator scoţian Thomas Chalmers (1780-1847). Predicile lui pot părea plictisitoare, dar în ciuda faptului că de obicei citea din notiţe, se spune că Chalmers aducea adesea adunări întregi pe genunchi într-o admiraţie incredibilă până la sfârşitul predicii. După ce l-a auzit pe Andrew Fuller predicând efectiv fără notiţe, s-a întors în Scoţia hotărât să înveţe această artă, dar nu se ştie dacă a reuşit vreodată să urmeze metoda lui Fuller.

În 1815 a fost chemat la biserica Tron din Glasgow. Patru ani mai târziu, a fost construită pentru el o nouă biserică, unde planul său de organizare a celor 10.000 de enoriaşi a primit numele de cel mai eficient plan pe care l-a cunoscut vreodată biserica creştină. El a organizat 5 ramuri ale Şcolii Duminicale şi două şcoli parohiale şi a împărţit parohia în districte. Cu multă grijă, a instruit conducătorii fiecărui district cum să citească versetele alese, cum să se roage împreună cu oamenii, cum să răspundă obiecţiunilor şi cum să se comporte atunci când întâlnesc cazuri de suferinţă şi chiar a selectat versetele biblice pe care puteau să le folosească.

Înaintea unui serviciu divin pe care urma să-l ţină, se adunaseră atât de mulţi oameni în stradă încât uşile grele au fost dărâmate sub presiunea lor şi un val de oameni s-a căţărat pe bănci pentru a ocupa locuri mai aproape de amvon. Datorită interesului extraordinar faţă de predicile sale, Chalmers ţinea joia după-amiaza servicii divine pentru comercianţii din Glasgow. Ei se înghesuiau în biserică cu o oră mai devreme, mulţumitori că au găsit loc în picioare ca să audă cuvântarea înflăcărată a lui Chalmers, şi mulţimile blocau străzile din dorinţa de a auzi prin ferestrele deschise. Cu ocazia acestor servicii divine Chalmers a ţinut acele faimoase Cuvântări Astronomice.

sursa: Mari predicatori, de Harold L. Calkins, ed. Prisma, Tg. Mureş, 1998  

Refuză jugul!

Ioniţă Samuel 
Moreni, DB
filmare: Avrămescu Mădălin

luni, 30 mai 2011

Oameni de salvat

Torozan Alex (0136.BDC.01.RO)
Gernika-Lumo, Bilbao, Spania
filmare: Albu Ştefan

duminică, 29 mai 2011

Lumina lumii

Stoica Andreea (0144.BDC.01.RO)
Filadelfia, Buzău, BZ
filmare: Călin Gabi

sâmbătă, 28 mai 2011

Spune adevărul!

Zapciu Alice (0116.BDC.01.RO)
Munteni-Buzău, IL
filmare: Muşat Felix

vineri, 27 mai 2011

O singură închinare

Daianu Andrei (0115.BDC.01.RO)
Şicula, AR
filmare: Ivaşcu Ion

joi, 26 mai 2011

Ajutor prietenesc

Râpan Dinu Lorand (0150.BDC.01.RO)
Nuşeni, BN
filmare: Fodor Raul

miercuri, 25 mai 2011

"Blogul de Cuvânt" la "Viaţa la Superlativ"

Miercuri, 25 mai 2011, cu începere de la orele 21:00, la Speranţa TV, puteţi urmări o ediţie a emisiunii "Viaţa la Superlativ" dedicată blogului de Cuvânt şi Taberei de Cuvânt. Vizionare plăcută!

Concurs "A"


Oferim drept premiu autobiografia lui José Vicente Rojas: "Dumnezeu m-a găsit în Los Angeles". Pentru a intra în posesia lui, trebuie să răspunzi corect la întrebarea următoare, completând formularul de mai sus, până duminică, 29 mai, orele 21:00 (ora României):

"Ce înseamnă Acheldama?" Succes!

Tică Grama - "comfort"

Întrucât între consoanele "m" şi "n" există o oarecare asemănare fonetică dar şi grafică, ar putea fi explicabil faptul că sunt mulţi cei care se simt "comfortabil" în loc de "confortabil".

Atenţie! Se scrie cu "n": "confort"!

Vă doresc o zi confortabilă!

Eşti creştin?

Preda Adelin (0134.BDC.01.RO)
Lucieni, DB
filmare: Savu Romeo

marți, 24 mai 2011

Titanii verbului - Christmas Evans (3)

Christmas Evans (1766-1838)
          „El a trăit o viaţă de rugăciune minunată şi de creştere spirituală”, spune Hood. „Acest om veritabil a trăit într-o atmosferă de rugăciune”. Solemnul său „legământ cu Dumnezeu”, încheiat atunci când a primit Duhul Sfânt, descoperă experienţa spirituală ce a rezultat din devoţiune şi studiu.
          El scria:

          „I. Ţie, Isuse, Dumnezeu adevărat şi viaţa veşnică, îţi încredinţez sufletul şi trupul meu; eliberează-mă de păcat şi de moartea veşnică şi du-mă spre nemurire. Amin. C.E.
          II. Chem ziua, soarele, pământul, pomii, pietrele, patul, masa şi cărţile să fie martorii faptului că vin la Tine, Mântuitorul păcătoşilor, ca să pot avea odihnă pentru sufletul meu ameninţat de păcat şi de groaza veşniciei. Amin. C.E.
          III. Încrezător în puterea Ta, Te implor sincer să iei lucrarea în propria Ta mână şi să-mi dai o inimă tăiată împrejur ca să Te iubesc; zideşte în mine un duh curat ca să caut slava Ta. Învaţă-mă acel principiu de care vei ţine seama în ziua judecăţii ca să nu fiu găsit prefăcut sau făţarnic. Învaţă-mă de dragul preţiosului Tău sânge. Amin. C.E.
          IV. Te implor, Isuse, Fiul lui Dumnezeu, cu putere, să-mi oferi de dragul morţii Tale foarte dureroase, un interes veşnic faţă de sângele Tău care curăţeşte, faţă de neprihănirea Ta, care îndreptăţeşte şi faţă de mântuirea Ta, care eliberează. Îţi cer să-mi oferi interes faţă de sângele Tău, de dragul Tău, şi o parte din Tine, de dragul Numelui Tău pe care Îl ai printre oameni. Amin. C.E.
          V. O, Isus Hristos, Fiul Viului Dumnezeu, primeşte de dragul morţii Tale chinuitoare, timpul şi puterea mea, darurile şi talentele pe care le am; Ţi le consacru spre slava Ta, din toată inima, pentru clădirea Bisericii Tale din lume, căci eşti vrednic să primeşti inimile şi talentele oamenilor. Amin. C.E.
          VI. Doresc, Marele meu Preot, să întăreşti prin puterea Ta din locul şederii Tale, lucrarea mea ca predicator şi evlavia mea de creştin ca două grădini alăturate; pentru ca păcatul să nu găsească loc în inima mea ca să-mi întunece încrederea în neprihănirea Ta, şi să nu fiu lăsat în voia nici unei fapte nebuneşti care ar putea prilejui veştejirea darurilor mele şi să mă facă nefolositor înainte ca viaţa mea să ia sfârşit. Păstrează-ţi ochiul Tău plin de har spre mine şi veghează asupra mea, o, Domnul şi Dumnezeul meu pentru vecie. Amin. C.E.
          VII. Mă dăruiesc Ţie într-un mod special, o, Isus Hristos, Mântuitorule, ca să fiu ferit de căderile din care mulţi nu se mai ridică, pentru ca Numele Tău (în lucrarea Ta) să nu sufere, şi pentru ca duşmanii Tăi să nu-şi împietrească inimile. Amin. C.E.
          VIII. Vin să Te implor să intri în legământ cu mine în lucrarea mea. Oh, ajută-mă la fel cum i-ai ajutat pe Bunyan, Vavasor, Powel, Harris, Rowlands şi Whitefield. Dă la o parte obstacolele din calea propăşirii mele: zideşte în mine lucrurile aprobate de Dumnezeu ca să pot atinge această ţintă. Dă-mi o inimă „bolnavă de dragoste” pentru Tine şi pentru sufletele oamenilor. Ajută-mă să simt puterea Cuvântului Tău înainte de a-l predica, aşa cum Moise a simţit puterea toiagului său înainte de a-i vedea efectul pe pământul şi apele Egiptului. Isuse, Tu care eşti totul în toate, ajută-mă de dragul sângelui Tău preţios. Amin. C.E.
          IX. Cercetează-mă acum şi condu-mă pe cărările dreptăţii. Fie ca să văd în această lume ceea ce sunt cu adevărat în ochii Tăi, pentru ca să nu mă găsesc astfel când lumina veşniciei va răsări asupra mea şi deschide-mi ochii să văd strălucirea nemuririi. Spală-mă în sângele Tău mântuitor. Amin. C.E.
          X. Dă-mi putere să am încredere că de la Tine primesc mâncare şi veşminte şi să-ţi fac cunoscute cererile mele. Purtarea Ta de grijă să fie peste mine ca un privilegiu veşnic între Tine şi mine şi nu ca o simplă purtare de grijă pe care o arăţi când hrăneşti corbii care pier şi când înveşmântezi crinul care este aruncat în cuptor, ci adu-ţi aminte de mine ca de un membru al familiei Tale şi ca unul dintre nevrednicii Tăi fraţi. Amin. C.E.
          XI. Ia asupra Ta, o, Isuse, pregătirea mea pentru moarte, pentru că Tu eşti Dumnezeu; căci nu este nevoie decât să rosteşti un cuvânt. Dacă este posibil – dar voia Ta să se facă – ajută-mă să nu lâncezesc în boală şi nici să nu mor deodată fără să îmi iau rămas bun de la fraţii mei, ci lasă-mă să mor cu ei în jurul meu, după o boală scurtă. Totul să fie pus în ordine, gata pentru acea zi de trecere dintr-o lume în cealaltă, aşa încât să nu fie nici o confuzie sau dezordine, ci să mor în pace. Ascultă-mi rugăciunea pentru durerea pe care ai suferit-o în grădină. Amin. C.E.
          XII. Domnul meu binecuvântat, ajută-mă ca să nu mai nutresc şi nici să nu mai cultiv vreun păcat care ar putea să pricinuiască alungarea mea din lucrarea din sanctuarul Tău, aşa cum s-a întâmplat cu fiii lui Eli; şi, pentru meritele Tale infinite, fă ca zilele mele să nu se prelungească mai mult decât aş putea să fiu folositor. Ajută-mă să nu ajung, la sfârşitul zilelor mele, ca o grămadă de vechituri în calea lucrării celorlalţi. Amin. C.E.
          XIII. Te rog fierbinte, Mântuitorul meu, să prezinţi aceste cereri înaintea Tatălui; O, şi înscrie-le în cartea Ta cu veşnicul Tău condei în timp ce eu le scriu cu mâna mea muritoare în caietul meu pe pământ. Potrivit cu profunzimea meritelor Tale şi cu blândeţea Ta faţă de oameni, o, pecetluieşte aceste cereri umile cu Numele Tău în Locul Tău Prea Înalt; şi scrie Amin pe fiecare dintre ele, tot aşa cum am scris şi eu partea mea de legământ. Amin.”
Christmas Evans, Llangevni, Anglesey, 19 aprilie 18

          Viaţa lui Evans este o demonstraţie remarcabilă a ceea ce poate fi făcut prin studiu personal, chiar dacă acesta este început la o vârstă înaintată, doar cu un singur ochi şi în anonimatul unei slujbe mici. Cu o situaţie materială rudimentară, acest campion a fost un pionier al unui mod unic de predicare, pe care clericii din ultima vreme l-ar putea urma cu folos. Deşi neinstruit în tinereţe, el stăpânea greaca şi ebraica la 30-40 de ani. Această profundă dorinţă de a înţelege Biblia, asociată cu vieţuirea într-o atmosferă de rugăciune, au avut ca efect un mod neobişnuit de spontan de a folosi pasaje scripturistice şi au justificat puterea Duhului Sfânt care îi însoţea predicarea. Cei mai mulţi dintre ascultătorii lui erau oameni neînvăţaţi care nu şi-au dat seama de erudiţia lui, dar care au recunoscut în el înţelepciunea care vine de sus.

sursa: Mari predicatori, de Harold L. Calkins, ed. Prisma, Tg. Mureş, 1998   

Suntem lucrarea Lui

Eftuch Robert (0152.BDC.01.RO)
Mireasa, CT
filmare: Papadopol Mihai

luni, 23 mai 2011

(dez)Interes

Tudorie Rahela (0105.BDC.01)
Giurgiu, GR
filmare: Tudorie Daniel

duminică, 22 mai 2011

Libris - Bookfest VI


În perioada 25-29 mai se va desfăşura la Romexpo Salonul Internaţional de Carte "Bookfest". Dacă locuiţi în Bucureşti sau în împrejurimi este un prilej excelent de (re-)întâlnire cu lumea cărţilor bune. Detalii găsiţi pe pagina oficială a evenimentului sau în comunicatul Centrului Media Adventist, care va fi prezent alături de Editura "Viaţă şi Sănătate".

Intrarea este gratuită.

Ca un copilaş

Oană Denis (0021.BDC.02.RO)
Eben-Ezer, Madrid, Spania
filmare: Micu Ciprian

blogger templates | Make Money Online