Invincibilii

invincibilii.ro - ieşiţi din tipare

formular concursuri BDC - detalii mai jos

vineri, 26 noiembrie 2010

Întâlnire a micilor predicatori - Băicoi, PH

Aproximativ 20 de mici predicatori din Bucureşti, Prahova şi Dâmboviţa vor participa la această întâlnire - o inţiativă a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din Băicoi, coordonată de pastorul Crăciun Mugurel. Sabat fericit tuturor şi un final de săptămână pe măsură!

Perseverează şi iubeşte!

Boldesco Aida (0178.BDC.01.RO)
Băicoi, PH
filmare: Boldesco Irinel

Bible Facts - cea mai mare Biblie din lume


 Cea mai mare Biblie din lume a văzut lumina zilei în anul 1930, în urma unui proces de realizare cu durata de doi ani. Confecţionată de Louis Waynai, în Los Angeles, aceasta este o copie completă după versiunea engleză King James. Waynai a alocat proiectului peste 8700 de ore. Textul a fost imprimat cu ajutorul unei prese de cauciuc artizanale. Lucrarea a intrat în posesia Bisericii lui Iisus Hristos din Forth Worth, iar în 1956 a fost donată Bibliotecii Universităţii Creştine din Abilene, Texas. Când este deschisă, măsoară 1,10 m înălţime şi 2,49 m lăţime. Închisă, ajunge la o grosime de 86 de cm. Are 8048 de pagini şi cântăreşte 496 de kg. Este depozitată într-o vitrină din stejar construită special. Poate fi dezasamblată în 31 de bucăţi, pentru a fi manevrată şi transportată mai uşor.

vineri, 19 noiembrie 2010

O mare răsplată

Constantin Albert (0177.BDC.01.RO)
Gheorghe Doja, IL
filmare: Muşat Felix

joi, 18 noiembrie 2010

Mâini în rugăciune

Bucur Daniel (0176.BDC.01.RO)
Băicoi, PH
filmare: Bucur Lorena



Albrecht Dürer (1471-1528), Mâini în rugăciune

Dr. Neo - "paliativ"

Am întâlnit aseară acest cuvânt şi m-am gândit că e posibil să nu fi dat peste el prea des. Nici eu nu eram 100% sigur de semnificaţia lui, dar dicţionarul ne ajută întotdeauna. E mai bine să nu folosim un cuvânt dacă nu ştim semnificaţia lui.  

PALIATÍV, -Ă, paliativi, -e, adj., s. n. 1. (Medicament sau tratament) care ameliorează sau care înlătură simptomele unei boli pentru un timp scurt, fără să suprime cauza bolii. 2. Fig. (Soluţie, măsură) care rezolvă temporar sau aparent o situaţie dificilă. [Pr.: -li-a-] – Din fr. palliatif.

Mai multe detalii aici

O zi excelentă! 

miercuri, 17 noiembrie 2010

Bătălia pentru neprihănire

Necşoiu Izabela (0175.BDC.01.RO) 
Vulcana de Sus, DB
filmare: Pădure Ion

Tică Grama - "preşedenţie"

Bună dimineaţa! Nu. Nu l-am propus ca preşedinte pe Tică Grama. Vrem să privim cu mai mare atenţie la un cuvânt care este greşit folosit, chiar şi în media. Nu puţini sunt cei care spun "preşedenţie". Forma corectă însă este "preşedinţie". Nu toţi veţi fi preşedinţi, dar să reţinem cel puţin forma corectă gramatical a insituţiei numite "preşedinţie". O zi spornică!

marți, 16 noiembrie 2010

Isus, speranţa noastră

Mustăţea Daniel (0174.BDC.01.RO)
Radovanu, CL
filmare: Plătică Adelin

Titanii verbului - George Whitefield (5)

Statuia lui George Whitefield, Universitatea din Pennsylvania, SUA

Când a fost hirotonisit, Whitefield a pornit spre un deal şi, după cum spune el însuşi:

„M-am rugat fierbinte aproape două ore pentru mine, pentru aceia care vor fi hirotonisiţi împreună cu mine... Duminică dimineaţa m-am trezit devreme, şi m-am rugat asupra epistolei lui Timotei... Când episcopul şi-a pus mâinile pe capul meu, (inima îmi era topită), mi-am consacrat întregul spirit, întregul suflet şi întregul trup serviciului din sanctuarul lui Dumnezeu.”

Prin astfel de experienţe, Whitefield a ajuns să-L cunoască pe Dumnezeu, Cuvântul Său şi calea mântuirii. Rugăciunea se împletea cu toate lucrările sale, şi cu studiul său. Iată ce scria despre această experienţă la vârsta de 22 de ani:

„În zorii dimineţii, la prânz, seara şi la miezul nopţii, ba chiar în tot timpul zilei, binecuvântatul Isus m-a vizitat şi mi-a împrospătat inima. Dacă ar putea vorbi copacii din pădurea de lângă Stonehouse, ei ar putea spune cât de dulce era comunicarea cu binecuvântatul Dumnezeu de care mă bucuram împreună cu alţii. Uneori, în timp ce mă plimbam, sufletul meu izbucnea ca şi cum ar fi vrut să părăsească trupul. Alteori, eram aşa de copleşit de sentimentul maiestăţii infinite  a lui Dumnezeu încât eram constrâns să mă arunc în consternare la pământ. Într-o noapte, când vorbeam mai multor oameni, afare se luminase teribil şi fiindcă unora le era teamă să plece acasă, m-am gândit că era de datoria mea să-i însoţesc şi folosind ocazia, să le stârnesc dorinţa de a se pregăti pentru venirea Fiului Omului. Când mă întorceam la casa parohială  în timp ce alţii se sculau din paturile lor foarte speriaţi, eu şi un ţăran sărac, dar evlavios, ne aflam pe câmp bucurându-ne în Dumnezeul nostru şi tânjind după timpul când Isus va reveni din cer într-o flacără de foc.”

Deşi a fost un tânăr sălbatic şi neînfrânat, faptul că Whitefield L-a acceptat pe Hristos cu toată inima l-a condus la o predare de sine totală şi la umplerea cu Duhul Sfânt şi l-a făcut unul dintre cei mai apreciaţi predicatori ai tuturor timpurilor. Rugăciunea neîntreruptă şi studiul constant al Bibliei, făcut cel mai adesea pe genunchi, au dat putere predicilor lui. Numărul important de predici pe care le-a ţinut, lungimea lor şi numărul mare de ascultători reprezintă o lecţie despre ceea ce poate să facă Dumnezeu dintr-un om care se goleşte pe sine însuşi de gloria deşartă.

sursa: Mari predicatori, de Harold L. Calkins, ed. Prisma, Tg. Mureş, 1998  

luni, 15 noiembrie 2010

Incendiu devastator la Buciumeni, DB

Dragi prieteni,

Doresc să vă semnalez situaţia deosebit de dificilă prin care trec două familii ale căror gospodării au fost mistuite de flăcări. Apelez la voi, prietenii blogului de Cuvânt, ca în măsura posibilităţilor să fim alături de cei greu încercaţi. Fotografii şi detalii despre incendiu se află mai jos. Mesajul "Informaţii despre incendiul de la Buciumeni" a fost redactat de pastorul Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din Buciumeni, DB - Iosif Diaconu. 

Vă invit să vă rugaţi pentru aceste familii şi pentru copii. Sunt copii foarte buni şi serioşi, implicaţi în slujirea Domnului. Le puteţi asculta pe Vlădoiu Bianca şi pe Vlădoiu Cristiana chiar aici, la blogul de Cuvânt, căutându-le în catalogul de vorbitori, după nume. 

Dumnezeu să-i răsplăteacă pe cei ce se vor implica! 

Informatii despre incendiul de la Buciumeni

Este vorba despre un incendiu care a avut loc in noaptea de 3 spre 4 noiembrie in comuna Buciumeni, Dambovita. Din cate se pare o mana criminala bine intentionata, a aprins focul in gospodăria comună a fratilor Vladoiu Danut (prezbiter - 40 de ani) si Vladoiu Gabriel (casier - 38 ani) in jurul orei 1:30 noaptea.

Cand au depistat incendiul, au fost anuntati pompierii care au venit cu doua masini. Uneia i s-a rupt cheia in contact atunci cand mai avea 1 km pana sa ajunga la incendiu. Cealalta avea apa foarte putina si a udat casele vecinilor pentru ca incendiul sa nu se extindă. Daca aceste doua masini ar fi intervenit corespunzator casele fratilor nostri ar fi fost salvate, deoarece incendiul a pornit de la atelierul de tamplarie al fratelui Gabriel Vladoiu. A mai durat o ora pana au venit alte masini, insa era prea tarziu.

Fratelui Gabriel Vladoiu, tamplar si tata a trei fetite (12 ani, 9 ani si 3 ani), i-a fost ars atelierul de tamplarie cat si intreaga locuinta cu absolut tot ceea ce avea.

Fratelui Danut Vladoiu, constructor si tata a doua fetite (13 ani si 10 ani), i-a fost ars atelierul de tricotaj si croitorie al sotiei, cat si o parte insemnata a casei. Totusi, fratele Danut a reusit sa salveze anumite bunuri si obiecte.

Paguba totala este intre 5 si 6 miliarde de lei vechi. Persoana banuita a infaptui incendiul a amenintat de mai multe ori familia Vladoiu ca le va produce necazuri. Chiar in ultimile saptamani a facut lucrul acesta. Trebuie mentionat ca acest om are anumite probleme psihice. Totusi, lipsete nu exista o prba finala, incriminatorie in acest sens.

Altfel, fratii nostri sunt oameni foarte apreciati in comuna datorita comportamentului crestinesc. De asemenea, acestia sunt oameni de baza ai bisericii si slujbasi de nadejde, care de multe ori au investit in ajutorarea celorlalti si in lucrarea Domnului. Nu sunt obisnuiti sa ceara si nici acum nu fac acest lucru. Insa incercarea aceasta ne determina pe noi, Biserica, sa fim purtatorii nevoilor lor asa cum si ei au purtat nevoile bisericii.

pastor Diaconu Iosif: 0742.106.820
email: iosifdiaconu@yahoo.com
Vlădoiu Dănuţ: 0722.772.189
Vlădoiu Gabriel: 0722.784.447
cont lei: RO09 RNCB 0318 0637 4601 0001 
BCR, Fieni, DB
titular: Vlădoiu Daniela 








Ce este în cer?

prima participare din judeţul Maramureş

Netotea Sara (0173.BDC.01.RO) 
Baia Mare A, MM
filmare: Netotea Raluca

duminică, 14 noiembrie 2010

Libris - Reduceri la editura "Viaţă şi Sănătate"

Dragi prieteni,

În ultimii ani, la jumătatea lui noiembrie, editura Viaţă şi Sănătate ne-a oferit o zi a reducerilor substanţiale. Dacă vreţi să vă îmbogăţiţi biblioteca cu cărţi valoroase, aveţi ocazia ca miercuri (doar miercuri, de la ora 0 la ora 24), 17 noiembrie, să comandaţi cărţi cu preţ redus. Aveţi posibilitatea de a alege dintre sute de titluri! Puteţi accesa oferta aici.

Cine este Hristos pentru tine?

Bucur Daniel (0172.BDC.01.RO)
Bolintin Deal, GR
filmare: Glodeanu Daniel

vineri, 12 noiembrie 2010

Bible Facts - Noul Testament de 5 mm

 
Cartea cu cele mai reduse dimensiuni din lume este considerată a fi, conform Cărţii Recordurilor, o reproducere minusculă a textului Noului Testament pe un suport de silicon cu latura de 5 mm, imprimarea literelor fiind efectuată cu aur de 24 de karate. Cele 180.000 de litere au fiecare dimensiunea unei globule roşii din sânge, mai precis o înălţime de 4 microni. Pentru a fi lizibil, textul necesită o amplificare de 600 de ori. Echipa de experţi a Institutului Tehnologic din Massachussets formată din Pawan Sinha, soţia sa – Pamela R. Lipson şi Keith R. Kluender, a repurtat acest succes în 2001. Folosind microlitografia, un procedeu asemănător celui utilizat în confecţionarea microcipurilor pentru calculatoare, au retipărit conţinutul Noului Testament din versiunea engleză King James. Cărticica lor este rezistentă la căldură, umiditate, precum şi la radiaţii electromagnetice. Proiectul a demarat în urma unui vis al lui Sinha în care se făcea că rescria Biblia pe un bob de orez. Pentru a căpăta experienţă, echipa a realizat mai întâi o rescriere pe o suprafaţă liliputană a Rugăciunii Domneşti.

Neruşinos!

Cîrstică Gabriela (0171.BDC.01.RO)
Pitulicea, BZ
filmare: Gâşman Claudiu

joi, 11 noiembrie 2010

Dr. Neo - "redundanţă"

REDUNDÁNȚĂ ~e f. Defect stilistic constând în abundența inutilă de cuvinte și expresii la redarea unei idei.
Mai multe detalii aici. Aşadar, să ne străduim să nu fim redundanţi.
Matei 5:37 Felul vostru de vorbire să fie: "Da, da; nu, nu"; ce trece peste aceste cuvinte, vine de la cel rău.
O zi lină!

miercuri, 10 noiembrie 2010

Tică Grama - "mi-ar place"

Aceasta este o greşeală frecventă până la exasperare!!! Corect se spune "mi-ar plăcea", nicidecum "mi-ar place". Tică Grama nu poate decât să vă spună că i-ar plăcea să vă placă din ce în ce mai mult gramatica. O zi plăcută!

marți, 9 noiembrie 2010

Titanii verbului - George Whitefield (4)


Când avea 20 de ani, Whitefield i-a trimis o scrisoare lui Wesley, care era mai în vârstă decât el cu 11 ani, în care spunea: „Scriptura este acum singurul meu obiect de studiu; dar am mare nevoie de sfatul dumneavoastră domnule, în ceea ce priveşte modul în care o să studiez, dorinţa mea fiind să o citesc cât se poate mai folositor. Am o grozavă nevoie de mai multe cărţi religioase şi de setul de Rugăciuni scris de dumneavoastră.”

Că Whitefield cerceta Scripturile ca pe o „comoară ascunsă” reiese foarte clar din mărturisirea seriozităţii cu care studia Biblia:

„Mintea mea fiind acum mai deschisă şi mai îmbogăţită, am început să citesc Sfânta Scriptură pe genunchi, lăsând la o parte toate celelalte cărţi şi rugându-mă, dacă e posibil, pentru fiecare rând sau cuvânt. Aceasta s-a dovedit a fi pentru sufletul meu adevărata hrană şi adevărata băutură. Am primit zilnic viaţă proaspătă, lumină şi putere de sus. (Într-o singură lună am dobândit mai multă cunoştinţă adevărată din citirea cărţii lui Dumnezeu decât am putut vreodată să dobândesc din toate scrierile oamenilor). Într-un cuvânt, am găsit-o de folos ca să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, în orice lucru îndestulătoare, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic în orice lucrare bună...

Oh, ce dulce comuniune am experimentat zilnic cu Dumnezeu în rugăciune după întoarcerea mea la Gloucester! Cât de des am fost purtat dincolo de mine însumi într-o plăcută meditaţie pe acele câmpii! Cu câtă siguranţă simţeam că Hristos locuieşte în mine şi eu în El! Şi zilnic păşeam în odihna Duhului Sfânt şi eram întărit şi împrospătat cu multă pace! Asta nu înseamnă că eram întotdeauna pe munte; uneori un nor îşi arunca umbra asupra mea; dar Soarele neprihănirii răsărea imediat şi îl împrăştia şi ştiam că Cel care Se descoperise sufletului meu era însuşi Isus Hristos. Am observat mereu că, pe măsură ce puterea mea lăuntrică creştea, se lărgea proporţional şi sfera de acţiune exterioară...

Interpretările lui Burkitt şi Henry mi-au fost de mare folos în a mă face să înţeleg aceasta şi toate celelalte adevăruri ale Evangheliei. Mai multe luni am stat aproape continuu pe genunchi studiind şi rugându-mă asupra acestor cărţi. Duhul Sfânt, din când în când, m-a călăuzit în cunoaşterea lucrurilor divine şi am fost condus, prin veghere şi citire a Scripturii în acest mod, chiar în cele mai mici amănunte, tot la fel desluşit cum erau conduşi evreii când cereau sfat prin Urim şi Tunim de pe pieptarul Marelui Preot.”

Aceste însemnări sincere, scrise cu inima deschisă, arată că studiul Bibliei şi rugăciunea făceau parte din el şi că celelalte studii erau dirijate în aşa fel încât să-l ajute în înţelegerea Bibliei. El a citit Comentariul lui Matthew Henry în întregime de mai multe ori, iar ultima oară l-a citit pe genunchi.

sursa: Mari predicatori, de Harold L. Calkins, ed. Prisma, Tg. Mureş, 1998 

luni, 8 noiembrie 2010

Tristeţe mare

Dumitru Vlăsceanu Ana (0170.BDC.01.RO)
Radovanu, CL
filmare: Plătică Adelin

duminică, 7 noiembrie 2010

Răspunsul corect de la ultimul concurs

La pagina 792 a ediţiei Cornilescu a persistat ani de zile eroarea Jeremia, în loc de Ieremia.

Libris - Târgul de carte Gaudeamus

Vă recomand călduros să vă luaţi măcar câteva ore pentru a vizita cel mai mare târg de carte din România, care se va desfăşura în perioada 18-22 noiembrie, a.c. Mai ales dacă locuiţi în Bucureşti sau în apropiere, nu aveţi dreptul să rataţi evenimentul. Veţi fi cuceriţi şi veţi iubi şi mai mult cuvântul scris. Detalii aici.

Lăudaţi pe Domnul!

Ion Raluca Rafaela (0169.BDC.01.RO)
Văcăreşti, DB
filmare: Ion Silviu Lucian

vineri, 5 noiembrie 2010

Concurs

Concursul a fost câştigat de Mihăilă Laura din Buftea. Felicitări! Îţi voi trimite cărţile prin pastorul tău la începutul lunii decembrie. Domnul să fie cu tine!

Purtători de lumină

David Ana (0168.BDC.01.RO)
Radovanu, CL
filmare: Plătică Adelin

blogger templates | Make Money Online